Kinderen, jongeren, jong volwassenen en Rouw:

Zodra kinderen/ jongeren en jong volwassenen van iemand kunnen houden, zijn ze in staat om te rouwen. Net zoals geboorte hoort ook de dood bij het leven. Het is een natuurlijke reactie van ouders om hun kind(eren) te beschermen tegen pijn en verlies. Hoe graag je het ook zou willen, je kunt niet voorkomen dat ze geconfronteerd worden met zoiets aangrijpends als de dood. Je kunt hen niet sparen voor pijn en verdriet van het verlies van een dierbare. Volwassenen maar ook kinderen/jongeren en jong volwassenen op hun eigen wijze. Het proces van sterven en afscheid nemen kan bij een kind/jongere en jong volwassenene gevoelens van eenzaamheid geven. Het delen van emoties ten aanzien van het geleden verlies kan bij een kind/jongere en jong volwassene werken.

De kinderen en jongeren kunnen hun emoties en ervaringen delen met andere kinderen en jongeren op het internet.Door hierop te klikken wordt uw kind automatisch verbonden met het forum.

ROUW IS DE ACHTERKANT VAN LIEFDELeven met jouw herinnering

is vertolken

hoeveel jij van mij hield

brieven aan jou schrijven

antwoorden lezen in de wind

luisteren naar de bomen

voelen dat jij mij

steeds weer vindt

Kinderen, jongeren, jong volwassenen en echtscheiding:

Een scheiding kan de aardigste mensen overkomen. Deze moeilijke beslissing brengt veel gevoelens met zich mee. Dit geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen/ jongeren en jong volwassenen. Eén op de zes kinderen maakt tegenwoordig vóór zijn 18e jaar een scheiding mee. Dat het veel voorkomt, betekent echter niet dat het voor kinderen/ jongeren en jong volwassenen gemakkelijker wordt. Het proces dat ouders uit elkaar gaan, kan bij kinderen/ jongeren en jong volwassenen gevoelens van machteloosheid met zich meebrengen. Kinderen/ jongeren en jong volwassenen kunnen het gevoel hebben dat ze geen manier meer hebben om deze cruciale gebeurtenis in hun leven te beïnvloeden. Het delen van emoties ten aanzien van de scheiding kan helend werken. Soms kan hierbij een helpende hand zinvol zijn.